Veres Pál rémhírnek nevezte a Búza téri piac bezárását

Megosztás

A miskolci polgármester a Facebookon cáfolta az erről szóló híreszteléseket.

“Az önkormányzat nevében határozottan visszautasítom az őstermelői piac bezárásával kapcsolatos rémhíreket” – kezdte posztjában Veres Pál. “Mivel ezeknek semmi valóságlapjuk nincsen, csak a politikai haszonszerzés motiválhatja azokat, akik ezt terjesztik. A város- és a piacvezetése elkötelezett a Búza téri piac, az őstermelői piac működtetése mellett.”

A polgármester így folytatta bejegyzését: “Amint az ismert, a 2019-es önkormányzati választást követő átadás-átvétel után a Búza téri piac kapcsán is rendezetlen helyzettel szembesültünk. Perek tömkelege nehezítette a kapcsolatot, amelyekre addig már több mint 100 millió forintot elköltöttek a felek. További akadályt jelentett, hogy a piacot működtető céggel kötött megállapodás is a lejárathoz közeledett. Mi már akkor egyértelművé tettük, a piacot nem kívánjuk eladni, így azt az utat választottuk, a tulajdonostárssal rendezzük a vitás kérdéseket.”

“Hosszú évek után a városvezetésnek sikerült rendezni a Búza téri piac ügyét, így a jövőben a létesítmény működésére és fejlesztésére koncentrálhatunk. Szó sincs a piac eladásáról, sőt, a Miskolc Piac zrt.-vel kötött szerződésben számos biztosíték van arra, hogy a Búza téri piac csakis piacként működjön a jövőben is. Hiszen a városvezetés elkötelezett e mellett” – zárta gondolatait Veres Pál.

Kapcsolódó cikkek